Skip to main content

Pigmentvlekken

Melasma (zwangerschapsmasker)

Melasma is een pigmentstoornis waarbij bruine vlekken ontstaan in het gezicht. Het wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd, omdat het vaak tijdens de zwangerschap optreedt. Het ontstaat door een overschot aan pigment (melanine), ook wel bekend als hyperpigmentatie en komt vooral voor op je voorhoofd, bovenlip of jukbeenderen. Melasma is vaak blijvend, wanneer je het hebt blijf je er gevoelig voor, vooral in de zonnige periodes van het jaar. Melasma kan plotseling verschijnen en zich geleidelijk uitbreiden, maar het kan ook vanzelf verdwijnen.

Behandeling

Pigmentvlekken die in diepere huidlagen zitten, zijn soms lastiger te behandelen. Bij een melasma is dit helaas het geval. De producten van Dermaceutics en Cosmelan of Dermamelan zijn een goede aanvulling om pigmentvlekken bij alle huidtypes te verminderen. De werkzame stoffen bestaan uit koijic zuur, amandelzuur, vitamine A zuur, vitamine C, glycolzuur en retinol. Dit zijn sterke anti-oxidanten en melanineremmers om hyperpigmentaties te vervagen. Ook remmen ze de aanmaak van nieuwe pigmentkorrels. De behandeling Cosmelan of Dermamelan bestaat uit 2 maskers in de praktijk en het gebruik thuisproducten voor 6 maanden.

De behandeling hangt af van hoe diep het pigment in je huid zit, hoe donker het van kleur is en het huidtype dat je hebt. Oppervlakkig pigment kunnen we goed behandelen met een pigmentlaser. In onze kliniek werken we met een speciaal en krachtig IPL-pigmentfilter voor het oppervlakkige pigment of met een Q-switched 1064 nm laser voor het dieper gelegen pigment. Tijdens de behandeling geeft de laser heel selectief een lichtimpuls af. Dit geeft energie door aan de overtollige pigmentcellen, maar niet aan de omliggende huid. Het overtollige pigment wordt verhit, kleurt direct donkerder en verdwijnt na ongeveer 2 weken.

Pigmentvlekken kun je ook camoufleren met een speciale dekkende camouflagecrème of camouflerende poeder. De minerale en parabeenvrije producten van Jane Iredale of Lira beschadigen de huid niet, zijn speciaal uitgezocht en passend bij dit probleem. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met jou een camouflagekleur die past bij jouw natuurlijke huidskleur. Tijdens de therapie leer je hoe je de crème zelf kunt aanbrengen. 

Ook een chemische peeling kan helpen om je huid egaler te maken en de pigmentvlekken verder te vervagen.

Tips van de huidtherapeut

Tijdens een consult wordt er besproken welk behandelplan het meest passend is. Om te voorkomen dat pigmentvlekken ontstaan of dat de bestaande vlekken donkerder worden, raden wij aan om je huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Overige Pigment huidproblemen

HydraFacial ACTIE

Ontvang 10 tot 15% korting op de:

  • Signature Hydrafacial | 3 basis stappen | reiniging, exfoliatie en hydratatie | €150,- €135,-
  • Deluxe Hydrafacial | 3 basis stappen + booster en LED | €195,- €175,-
  • Platinum HydraFacial | 3 basis stappen + Lymfedrainage, booster & LED €225,- €192,-

  *Actie is geldig t/m 30 september