Skip to main content

Pigmentvlekken

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een ophoping van pigment, die zichtbaar is als een donkere verkleuring van de huid. Het is een veel voorkomend probleem en heeft verschillende oorzaken. Hyperpigmentatie komt meestal voor op lichaamsdelen die veel zon krijgen, zoals je gezicht, decolleté, handen en schouders. Hyperpigmentatie ontstaat door een toename van het pigment in je huid, omdat er meer pigmentcellen komen en/of omdat er meer pigment wordt aangemaakt. Dit leidt tot pigmentophopingen en een onregelmatige teint.

Behandeling

Hyperpigmentatie kunnen we meestal goed behandelen met een pigmentlaser. In onze kliniek werken we met een speciaal en krachtig IPL-pigmentfilter voor het oppervlakkige pigment of met een Q-switched 1064 nm laser voor het dieper gelegen pigment. Tijdens de behandeling geeft de laser heel selectief een lichtimpuls af. Dit geeft energie door aan de overtollige pigmentcellen, maar niet aan de omliggende huid. Het overtollige pigment wordt verhit, kleurt direct donkerder en verdwijnt na ongeveer 2 weken. 

Pigmentvlekken die in diepere huidlagen zitten, zijn soms lastiger te behandelen. De producten van Dermaceutics en Cosmelan zijn een goede aanvulling om pigmentvlekken bij alle huidtypes te verminderen. De werkzame stoffen bestaan uit koijic zuur, amandelzuur, vitamine A zuur, vitamine C, glycolzuur en retinol. Dit zijn sterke anti-oxidanten en melanineremmers om hyperpigmentaties te vervagen. Ook remmen ze de aanmaak van nieuwe pigmentkorrels.

Pigmentvlekken kun je ook camoufleren met een speciale dekkende camouflagecrème of camouflerende poeder. De minerale en parabeenvrije producten van Jane Iredale of Lira beschadigen de huid niet, zijn speciaal uitgezocht en passend bij dit probleem. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met jou een camouflagekleur die past bij jouw natuurlijke huidskleur. Tijdens de therapie leer je hoe je de crème zelf kunt aanbrengen. 

Ook een chemische peeling kan helpen om je huid egaler te maken en de pigmentvlekken verder te vervagen.

Tips van de huidtherapeut

Tijdens een consult wordt er besproken welk behandelplan het meest passend is. Om te voorkomen dat pigmentvlekken ontstaan of dat de bestaande vlekken donkerder worden, raden wij aan om je huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Overige Pigment huidproblemen

HydraFacial ACTIE

Ontvang 10 tot 15% korting op de:

  • Signature Hydrafacial | 3 basis stappen | reiniging, exfoliatie en hydratatie | €150,- €135,-
  • Deluxe Hydrafacial | 3 basis stappen + booster en LED | €195,- €175,-
  • Platinum HydraFacial | 3 basis stappen + Lymfedrainage, booster & LED €225,- €192,-

  *Actie is geldig t/m 30 september