Skip to main content

Pigmentvlekken

Postinflammatoire hyperpigmentatie

Een postinflammatoire hyperpigmentatie, ook wel PIH genoemd, is een donkere verkleuring op de huid door een ontsteking of beschadiging van de huid. De donkere pigmentatie neemt meestal de vorm en grootte aan van de huidziekte of beschadiging die eraan voorafging. De kleur van de littekens is afhankelijk van het huidtype. Postinflammatoire hyperpigmentatie komt vaak voor, vooral bij mensen met een getinte huidskleur. De verkleuring kan geen kwaad en verdwijnt meestal vanzelf weer, alleen kan het als erg storend worden ervaren.

Behandeling

De behandeling hangt af van hoe diep het pigment in je huid zit, hoe donker het van kleur is en het huidtype dat je hebt. Oppervlakkig pigment is te behandelen met een pigmentlaser. Dieper gelegen pigment kunnen we behandelen met de fractional laser. Wij gebruiken de fractional Erbium:Glass laser, die als enige veilig op een donker gepigmenteerde huid gebruikt kan worden.

Pigmentvlekken die in diepere huidlagen zitten, zijn soms lastiger te behandelen. De producten van Dermaceutics en Cosmelan of Dermamelan zijn een goede aanvulling om pigmentvlekken bij alle huidtypes te verminderen. De werkzame stoffen bestaan uit koijic zuur, amandelzuur, vitamine A zuur, vitamine C, glycolzuur en retinol. Dit zijn sterke anti-oxidanten en melanineremmers om hyperpigmentaties te vervagen. Ook remmen ze de aanmaak van nieuwe pigmentkorrels.

Pigmentvlekken kun je ook camoufleren met een speciale dekkende camouflagecrème of camouflerende poeder. De minerale en parabeenvrije producten van Jane Iredale of Lira beschadigen de huid niet, zijn speciaal uitgezocht en passend bij dit probleem. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met jou een camouflagekleur die past bij jouw natuurlijke huidskleur. Tijdens de therapie leer je hoe je de crème zelf kunt aanbrengen.

Ook een chemische peeling kan helpen om je huid egaler te maken en de pigmentvlekken verder te vervagen.

Tips van de huidtherapeut

Tijdens een consult wordt er besproken welk behandelplan het meest passend is. Om te voorkomen dat pigmentvlekken ontstaan of dat de bestaande vlekken donkerder worden, raden wij aan om je huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Overige Acne huidproblemen

HydraFacial ACTIE

Ontvang 10 tot 15% korting op de:

  • Signature Hydrafacial | 3 basis stappen | reiniging, exfoliatie en hydratatie | €150,- €135,-
  • Deluxe Hydrafacial | 3 basis stappen + booster en LED | €195,- €175,-
  • Platinum HydraFacial | 3 basis stappen + Lymfedrainage, booster & LED €225,- €192,-

  *Actie is geldig t/m 30 september