Skip to main content

Acne

Acne excoriée

Acne excoriée is een vorm van acne die ontstaat door het dwangmatig en soms onbewust krabben aan bestaande of ingebeelde huidafwijkingen. Het komt vooral voor bij pubermeisjes, vandaar ook de term acne excorieé des jeunes filles. Toch komt acne excoriée ook voor bij het andere geslacht en op iedere leeftijd.

Behandeling

Wanneer er huidafwijkingen zijn die op acne lijken, kunnen we die volgens de gebruikelijke methoden behandelen. De acnetherapie bestaat uit een combinatie van een dieptereiniging, chemische peeling en het gebruik van thuisproducten van Dermaceutics en Meditopics met actieve ingrediënten.

Tips van de huidtherapeut

Tijdens de behandelingen bespreken we de manier waarop je je huid het beste kunt verzorgen. Ook geven we tips over het verwijderen van de plekjes. Wanneer er sprake is van dwangmatig pulken, kunnen gesprekken bij een psycholoog ook zeker een goede aanvulling zijn, zodat je hulp en begeleiding van verschillende kanten krijgt. 

Overige Acne huidproblemen

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!