Skip to main content

Acne

Acne tarda

Acne tarda is een vorm van acne die zich vooral voordoet bij vrouwen van 25 jaar en ouder. Acne tarda wordt ook wel ‘volwassenenacne’ genoemd. Ongeveer 10% van de vrouwen vanaf 25 jaar krijgt last van acne tarda. Hierbij zien we vooral ontstekingen en puistjes op de voorgrond en maar weinig mee-eters. Acne tarda komt voornamelijk voor op de kin, kaaklijn en wangen. Over het algemeen is het een milde vorm van acne. Toch worden deze huidklachten vaak als zeer storend ervaren: op deze leeftijd ben je voor je gevoel wel klaar met acne en verwacht je dit eigenlijk ook niet meer te krijgen.

Behandeling

Manueel kunnen we de huid binnen onze kliniek goed behandelen. Zo nodig kunnen we in overleg met de huisarts medicatie inzetten, zoals lokale middelen (crèmes, lotions e.d.) en systemische middelen (tabletten). De keuze voor de behandeling hangt af van de ernst van de acne. De acnetherapie bestaat uit een combinatie van een dieptereiniging en chemische peeling. We geven uitgebreid advies over het verzorgen van je huid en het gebruik van thuisproducten van Meditopics met actieve ingrediënten.

Tips van de huidtherapeut

Probeer om niet zelf aan de ontstekingen te zitten. Dit kan de acne verergeren én voor littekens zorgen. Zuivel en geraffineerde suikers maken de ontstekingen vaak erger. Probeer het gebruik daarvan in je voeding zoveel mogelijk te beperken. Hormonaal speelt een regelmatige menstruatie ook een rol. Wanneer dit uit balans is, kan dit ook tot uiting komen in je huid. Ook roken verergert deze klachten. We raden je aan om daarmee te stoppen.

Overige Acne huidproblemen

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!