Skip to main content

Acne

Mallorca acne

Mallorca acne, ook wel acne aestivalis genoemd, is een acne-achtige huiduitslag die gezien wordt bij o.a. vakantiegangers na een zonnige vakantie. De acne kan ontstaat na het veelvoudig gebruik van zonnebrandcrèmes, cosmetica of oliën. De aandoening werd voor het eerst beschreven in 1972 toen een dermatoloog de aandoening waarnam bij een groepje Deense toeristen dat terugkwam van een vakantie op Mallorca. Daar komt ook de naam vandaan.

Behandeling

Mallorca acne ontstaat als gevolg van een verdikte hoornlaag door bijvoorbeeld overmatig zongedrag waardoor talgkliertjes verstopt raken. Het trekt meestal vanzelf weg, maar om dit proces te versnellen kun je een crème gebruiken met vitamine A. In onze kliniek kun je je huid ook diep laten reinigen. Lees hier meer over bij acnetherapie.

Tips van de huidtherapeut

Wanneer je een crème met vitamine A zuur van de huisarts of retinol (1%) van Meditopics wilt gebruiken, is het belangrijk dat je de huid goed beschermt tegen zonlicht. Dit omdat je huid iets dunner wordt en dus gevoeliger voor zonlicht. Je kunt dus beter een t-shirt dragen in plaats van je huid te veel en te vaak in te smeren met zonnebrandcrème.

Overige Acne huidproblemen

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!