Skip to main content

Acne

Grove poriën

Het liefst hebben we een zo egaal mogelijke huid, echter dit is niet altijd het geval. Veel mensen hebben last van grove of vergrote poriën. Via de poriën wordt talg verspreid over de huid. Dit is belangrijk, want talg werkt als een natuurlijke crème en barrièrefunctie van de huid. Zonder talg wordt onze huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen. Bij een verstopte porie blijven er huidcellen rondom de uitgang van het talgkliertje zitten, waardoor het kliertje kan blokkeren en de talg zich ophoopt. 

Behandeling

Helaas bestaat er geen methode om grove poriën helemaal te laten verdwijnen. Wel kunnen we met acnetherapie en chemische peelings de structuur van de huid verbeteren en de talgproductie verminderen. Met de fractional laser kunnen we daarnaast de poriestructuur kleiner maken en oneffenheden en littekens behandelen.

Bij verstopte poriën kun je de huidstructuur verbeteren door een exfoliërende crème te gebruiken met salicylzuur, glycolzuur of vitamine A-zuur. Salicylzuur kan in het huidvet doordringen en werkt dus, in tegenstelling tot glycolzuur, ook ín de porie. Door het verwijderen van de dode huidcellen en de ophoping van talg, vallen grote poriën minder op.

Tip van de huidtherapeut

De salicylzuurreiniger (2%) van Meditopics werkt hier goed bij. Ook de producten van dit merk bevatten hoge concentraties werkzame stoffen zoals retinol (1%), anti-oxidanten, antibacteriële middelen en glycolzuur (12%) om de huid gladder te maken en oneffenheden aan te pakken.

Overige Acne huidproblemen

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in juli een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Oxybiome, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m woensdag 31 juli 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!