Skip to main content

Vaatafwijkingen en Roodheid

Cherry angioma (rood bultje)

Cherry angioma, ook wel bekend als kersenwratjes of bloedblaartjes, zijn ronde helderrode bultjes. Ze ontstaan door een plaatselijke toename van verwijde vaatjes in de huid. De grootte van de bultjes kan verschillen van 1 tot 5 millimeter en ze kunnen op je hele lichaam voorkomen. Al op tienerleeftijd kunnen ze opkomen en met de jaren kunnen ze in aantal toenemen. Bijna iedereen die ouder is dan 60 jaar heeft wel één of meerdere cherry angiomen op de huid. Ze geven geen klachten en zijn onschuldig, maar ze kunnen wel als cosmetisch storend worden ervaren.

Behandeling

Cherry angiomen kunnen we makkelijk en effectief behandelen met een vaatlaser. Voor de kleine rode stipjes gebruiken we een speciaal IPL-handstuk en voor de grote rode stipjes een Nd:Yag 1064nm vaatlaser. Het apparaat geeft een zeer hoge lichtintensiteit af in je huid. Dat voelt aan als een warm speldenprikje. De laser ziet alleen de rode of blauwe kleur van het vaatje en laat de omliggende huid met rust. Door de warmte stolt het bloed en kleurt de cherry angioom paars. De huid blijft intact en het lichaam ruimt het stipje binnen 3 weken volledig op. Lees meer over de behandeling bij vaatjes en roodheden.

Tips van de huidtherapeut

Veel mensen weten niet we deze helderrode bultjes zo snel en makkelijk kunnen verwijderen. De behandeling per stipje duurt maar 1 seconde. Een cherry angioma van 5 mm kan soms vervelend gaan bloeden. De huisarts wordt regelmatig om advies gevraagd, maar meestal verwijdert hij de cherry angioma niet omdat het niet medisch noodzakelijk is. De laser kan zowel de grote als de kleinere plekjes mooi laten verdwijnen.
Overige Vaatafwijkingen en roodheden 

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!