Skip to main content

Vaatafwijkingen en Roodheid

Wijnvlek

Een wijnvlek, ook wel naevus flammeus genoemd, is een aangeboren vaatafwijking die gekenmerkt wordt door verwijde bloedvaatjes in de huid. De wijnvlek groeit mee met je lichaam en wordt vaak wat donkerder en dikker als je ouder wordt. Een wijnvlek komt vooral voor op het gezicht en in de hals. Veel mensen ervaren het kleurverschil als cosmetisch storend.

Behandeling

Een wijnvlek kunnen we behandelen met een vaatlaser. De IPL 590 nm is hiervoor het meest geschikt, omdat we daarmee de allerfijnste bloedvaatjes kunnen zien en raken. Het apparaat geeft een zeer hoge lichtintensiteit. Dat voelt aan als een warm speldenprikje. De laser ziet alleen de kapotte vaatjes en laat de omliggende huid met rust. Door de warmte stolt het bloed en gaan de bloedvaatjes kapot. De huid blijft intact en het lichaam ruimt de kapotte vaatjes binnen 3 weken volledig op. Of de behandeling slaagt, hangt af van hoe diep de vaatjes liggen en hoe je huid op de laser reageert. Hoe oppervlakkiger de verwijde vaatjes in de huid liggen, hoe groter de kans op een goed resultaat. Er zijn gemiddeld 8 tot 15 behandelingen nodig. Lees er meer over bij vaatjes en roodheden.

Een wijnvlek kun je ook camoufleren met een speciale dekkende camouflagecrème of camouflerende poeder. De minerale en parabeenvrije producten van Jane Iredale of Lira beschadigen de huid niet, zijn speciaal uitgezocht en passend bij dit probleem. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met jou een camouflagekleur die past bij jouw natuurlijke huidskleur. Tijdens de therapie leer je hoe je de crème zelf kunt aanbrengen. 

Tips van de huidtherapeut

De behandeling van een wijnvlek wordt in de meeste gevallen vergoed door je zorgverzekeraar. Ook kinderen kunnen op jonge leeftijd al behandeld worden voor deze aandoening. Een groeiende wijnvlek moet door een arts onder controle worden gehouden. Het is belangrijk om de wijnvlek goed te beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème van minimaal factor 30 of hoger.
Overige Vaatafwijkingen en roodheden 

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!