Skip to main content

Vaatafwijkingen en Roodheid

Poilykoderma van Civatte / Erythrosis interfollicularis colli (rode hals)

Poikiloderma van Civatte, ook wel bekend als Erythrosis interfollicularis colli of zonnehals, is een grillige roodbruine verkleuring van de huid, die wordt veroorzaakt door een pigmentstoornis in combinatie met zonschade en verouderingsverschijnselen. Het komt meestal voor in de hals, met soms een uitbreiding naar je oren, nek en decolleté. Opvallend is dat het stukje huid onder de kin niet mee doet omdat er daar meestal geen zon komt. De aandoening is voornamelijk te zien bij vrouwen van middelbare leeftijd met een blank huidtype. Het kan als storend ervaren worden, omdat het soms lijkt alsof er rode striemen in de hals staan.

Behandeling

Poikiloderma kunnen we behandelen met een gecombineerde vaat- en pigmentlaser. De oppervlakkige roodheid en het onderliggende pigment zijn goed te behandelen met lichtflitstherapie. De IPL op 560 nm is voor deze indicatie het meest geschikt, omdat we met deze lichtintensiteit de allerfijnste bloedvaatjes kunnen zien en raken. Tijdens de behandeling geeft de pigmentlaser heel selectief een lichtimpuls af. Dit geeft energie door aan de overtollige pigmentcellen, maar niet aan de omliggende huid. Na ongeveer 3 behandelingen wordt de verkleuring meestal minder zichtbaar. Als dat niet het geval is, stoppen we de behandeling. Lees er meer over bij vaatjes en roodheden.

Roodheid en verkleuringen kun je ook camoufleren met een speciale dekkende camouflagecrème of camouflerende poeder. De minerale en parabeenvrije producten van Jane Iredale of Lira beschadigen de huid niet, zijn speciaal uitgezocht en passend bij dit probleem. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met jou een camouflagekleur die past bij jouw natuurlijke huidskleur. Tijdens de therapie leer je hoe je de crème zelf kunt aanbrengen. 

Tips van de huidtherapeut

Veel mensen denken onterechte dat de aandoening veroorzaakt wordt door het sprayen van parfum in de hals. De zon is juist de grote boosdoener. Om de aandoening te stabiliseren en niet te verergeren, raden wij aan om je huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.
Overige Vaatafwijkingen en roodheden 

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!