Skip to main content

Vaatafwijkingen en Roodheid

Diffuse roodheid

Diffuse roodheid wordt ook wel flushing genoemd. Een rood gezicht na het wandelen in de kou of intensieve beweging, is normaal en trekt meestal snel weg. Sommige mensen hebben helaas altijd last van een vlekkerige, rode huid in het gezicht. Meestal op de wangen, de neus en de zijkanten van de hals. Vaak is het een gevolg van een overgevoelige en dunne huid en/of heeft het te maken met erfelijke aanleg. Diffuse roodheid komt vaak voor in combinatie met andere huidproblemen zoals couperose, rosacea of poikiloderma van Civatte.

Behandeling

Diffuse roodheid kunnen we behandelen met een vaatlaser. De IPL is hiervoor het meest geschikt, omdat we daarmee de allerfijnste bloedvaatjes kunnen zien en raken. Het apparaat geeft een zeer hoge lichtintensiteit. Dat voelt aan als een warm speldenprikje. De laser ziet alleen de kapotte vaatjes en laat de omliggende huid met rust. Door de warmte stolt het bloed en gaan de bloedvaatjes kapot. De huid blijft intact en het lichaam ruimt het kapotte vaatje binnen 3 weken volledig op. Lees meer over de behandeling bij vaatjes en roodheden.

Diffuse roodheid kun je ook camoufleren met een speciale dekkende camouflagecrème of camouflerende poeder. De minerale en parabeenvrije producten van Jane Iredale of Lira beschadigen de huid niet, zijn speciaal uitgezocht en passend bij dit probleem. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met jou een camouflagekleur die past bij jouw natuurlijke huidskleur. Tijdens de therapie leer je hoe je de crème zelf kunt aanbrengen.

Tips van de huidtherapeut

Wanneer je last hebt van roodheid in je gezicht, raden wij aan om je huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Overmatig zonlicht, maar ook blootstelling aan extreme warmte of kou verergeren het probleem. Behandel je huid ook niet te veel met cosmeticaproducten. Een arts kan eventueel Mirvaso gel voorschrijven om roodheid en blozen te verminderen. Dit heeft een tijdelijk effect en wordt helaas niet vergoed door de verzekering. Wees ook matig met alcohol. Dat zorgt voor vaatverwijding en maakt roodheid erger.
Overige Vaatafwijkingen en roodheden 

KADOOTJE bij een HydraFacial

Boek je in mei of juni een HydraFacial Deluxe of Platinum, dan krijg je ook nog eens 3 Dermaceutric Travelsize producten cadeau (Foamer 15, C25, Light Ceutic t.w.v. € 54,-).

*Actie is geldig t/m vrijdag 28 juni 2024

Geef een (digitale) kadobon kado!

Koop gemakkelijk je digitale kadobon via onderstaande button of kom je fysieke kadobon feestelijk verpakt ophalen in onze kliniek!